עמותת מחוברים הוקמה למען חולים במחלת הסרטן בגילאי 20-35. העמותה הוקמה ביוזמתו ובהנהגתו של יעקב הרשקוביץ בשנת 2015 ומאגדת בתוכה חולים מכל רחבי הארץ.
מטרתה העיקרית של העמותה, היא להוות מקור חיבור ותמיכה עבור חולים בקבוצת גיל זו, המתמודדים עם מציאות רפואית מורכבת החווים אובדן של שגרת החיים בכל התחומים- לימודים, קריירה, חיי זוגיות, בילויים ויציאות ועוד- שגרת חיים תוססת ודינמית שנעצרה בעקבות התפרצותה של המחלה.
?כיצד מנוצלים כספי התרומה
העמותה נפגשת אחת לחודש למפגש משותף לכל חברי הקבוצה. מפגשים אלה מאופיינים בתמיכה, בהנאות קטנות ומרוממות שמעצימים בחולה את הכוח לחיות.
לכל מתמודד מתחבר מתנדב מלווה אשר מקיים עימו קשר רציף, חם ותומך. קשר זה מאפשר מתן תמיכה קונקרטית המתאימה לצרכיו ולמצבו הרפואי והנפשי של המתמודד.
בנוסף "מחוברים" מעניקה קשת רחבה של תמיכה נפשית ופיזית הכוללים:
קבוצות תמיכה בליווי פסיכולוג, יעוץ זוגי, תמיכה פיננסית במידת האפשר, השגת תרופות, תיווך עם רופאים מומחים, מכשור רפואי ועוד.
הסיפור שלנו
העמותה הוקמה מתוך הבנה כי גם בשלב בוגר בחיים יש צורך לצאת לימי כיף, לפעילויות מהנות ומאתגרות, על מנת להשתחרר ולו במעט, משגרת הטיפולים הקשה, אשר בזמן זה כל הוויתם מוקדשת למלחמה במחלה ובניסיון לשמור על אופטימיות וחיות במסע הקשה לניצחון.
הרעיון המרכזי הוא לעטוף את החולה ואת משפחתו המתמודדים במסע זה עם המחלה ועם הנזקים הנגרמים באספקטים השונים בחיים. הטיפול במחלת הסרטן דורש זמן רב ומשולבים בו אשפוזים, ניתוחים, טיפולים כימותרפיים, הקרנות, טיפולים ביולוגיים ועוד.
נדרשת לכך סבלנות וסביבה תומכת ומכילה לכל אורך ההתמודדות.
"מחוברים פלוס" שותפה למסע- דואגת לתת תמיכה, שיתוף וליווי רציף לחולה ולמשפחתו.
במהלך מפגשים אלו נוצרה "במחוברים" משפחתיות וקשרי חברות מיוחדים בין המתמודדים ובין הצוות המלווה . מערך העמותה מבוסס כולו על התנדבות של כל הצוות הניהולי וצוות המתנדבים, המאמינים בכוח החיבור והשיתוף במסע זה.
מחוברים מחברת בתוכה אנשים שונים, שאומנם לכולם מכנה משותף שסוחף אותם למסע משותף, אך כל איש ואישה הם עולם שלם שמתמודד עם החיים שלפני ואחרי וכמובן במהלכו.
צוות מחוברים מורכב ממדריכים מתנדבים.
הליווי כולל קשר טלפוני רציף, ביקורים בבתי החולים, ביקורים בבית, הליכה משותפת לבדיקות, פגישה על כוס קפה, ועוד, ההקשבה הפרטנית לצרכיו האישיים של המתמודד, הן הנפשיים, והן הפיזיים, עוזרים לנו להבין מהם הצרכים האישיים שכל מתמודד זקוק להם.
השגת מכשור רפואי, תרופות, גיוס כספיים במצב כלכלי ירוד, יעוץ זוגי, פתרונות לדיור, קשרים בינלאומיים להשגת רופאים מומחים ועוד, הינם חלק בלתי נפרד מהמצבים השונים אליהם נקלעים המתמודדים.
בפגישות אילו, הקרבה והאכפתיות הנוצרות בין המתנדב למתמודד מאפשרת לתת עזרה ותמיכה מקסימלית. קשר זה מעניק תמיכה מחבקת ותומכת, ומחזק את המשפחתיות של מחוברים.
"מחוברים פלוס" מאמינה כי ההתמודדות המשותפת יכולה להביא תמיכה אדירה לחולה ולחולל שינויים ביכולת החולה להתגבר על המחלה והשפעותיה הקשות. מתוך כך "מחוברים פלוס" מפעילה קבוצות תמיכה באזורים השונים בארץ.
הסדנאות מונחות על ידי אורית צין, מאמנת רגשית- תודעתית מלווה תהליכי ריפוי למתמודדים ומחלימים מסרטן.
בקבוצות התמיכה ישנו שיח פתוח ומכיל של המתמודדים, במטרה להגיע להשלמה, רוגע וחוזק במלחמה בסרטן. השותפות הקבוצתית מעניקה הרגשת ביטחון והרגשת "ביחד", שלרבים מהמתמודדים חסרה בתקופה קשה זו.
הנושאים המועלים במהלך הפגישות מדברות על כעסים, פחד מהכאב ותופעות הלוואי, פחד מהמוות, אובדן, הכחשה, דיכאון, אשמה, רווקות, יחסים זוגיים, מיניות, תלות, בדידות, מידע רפואי, נושאים כספיים ותעסוקתיים ועוד.
"מחוברים" פועלת בפרויקט זה מתוך ידיעה ברורה כי השיתוף ברגשות ובחוויות, וההקשבה לאחרים מסוגלים לעזור בריפוי הנפשי והפיזיולוגי כאחד, והינו בעל חשיבות רבה.